Dilemma: nooit mee zwanger worden

Besluiten te beginnen met kinderen krijgen in je leven is een dingetje, maar het afsluiten kan minstens zo’n grote klus zijn. Wanneer ben je “klaar” met zwanger zijn en baren? Voor veel vrouwen is het duidelijk, maar voor evenzoveel vrouwen is het een heel proces. Het verstand zegt “nee”, het hart en de buik zeggen “ja”. Natuurlijk moet je eens stoppen, maar daarmee verdwijnt niet altijd het verlangen naar het gevoel en de ervaring. Wij vrouwen leven cyclisch, dus ook de intentie om (weer) zwanger te zijn komt in vlagen terug. De innerlijke wens blijft.

Tijd is een grote hulp. Het helpt je te groeien in je nieuwe fase: moeder zijn en niet meer moeder worden. De kinderen worden groter, je vrijheid groeit navenant. Eigen tijd wordt weer meer zichtbaar en is aantrekkelijk. Soms is het een periode van afscheid, van rouw. Zonder het heel zwaar te maken, is het wel een ervaring in je leven waar je stil bij mag staan.

Ook praktische zaken als geld en de grootte van het huis en de auto kunnen het stopteken vormen.

Wat te doen als je besluit dat je gezin compleet is, maar er nog ruimte is in je hart voor een kind? Dat gewenste kind dat nooit zal komen? Draag dit kind met je mee, wees moeder van dit wenskind. Geniet van dit bijzondere kind dat nooit zichtbaar zal worden, tenzij jij er over praat. Weet, dat moederliefde vele vormen kent.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s